Muutmisvägi

Alles hetkest, mil inimene on jõudnud selge mõistmiseni, et ükski vabandus ebaõnnestumiseks ei vii soovitud rahulolule mitte grammigi lähemale, saab temast täiskasvanu. Siis muutuvad naeruväärseks kõik poolikud meetmed ja edasilükkamised ning muutusi tagavast kolmest sambast saab telg, mis sind alati kursil hoiab. Alles siis omandab inimene tegeliku muutmisväe.

Kõige tähtsam on teha otsus. Mis iganes see ei maksaks, ma otsin võimaluse saada oma elust välja kogu negatiivsus. Ma tahan olla päriselt õnnelik /Larry Crane/.

Kolm sammast

  1. Selge siht/ fookus / eesmärk omab püsivat jõudu vaid siis, kui see on kristallselge, mida sa tegelikult tahad, miks sa seda tahad ja kui sa ise päriselt seda tahad, mitte ei veena ennast, et oleks kasulik seda tahta.

Siis ja ainult siis hakkab eesmärk omama sinu jaoks püsivat tõmbejõudu, vahel on see jõud nii vägev, läbi visiooni annab sulle sellise energia, et hommikul ärgates on su elu juba jõuliselt transformeerumas igal tasandil, sest sinu seisund on nii muutunud. Kui sa pead end vaevaliselt venitama ja tagant tõukama, et oma visiooni täide viia, siis ei ole see sinu tegelik unistus, sa petad ennast. Milleks?

  1. Järgmine arukas tegu on hankida õiged vahendid – ükskõik kui väga sa ka oma unistust ei püüa täita, kui sul on vale strateegia või ebapädev õpetaja, liigud sa vales suunas- jooksed näoga itta, et leida päikeselooojangut. See lihtsalt ei tööta. Leia keegi, kes ise juba elab sinu unistust -  salene saleda, tervene terve, rikastu rikka käe all.
  2. Teadvusta ja vabasta sisemised konfliktid- vastukäivad uskumused ja nendega seotud emotsioonid soovitu teemal.

Miks paljud oma unistuste teel kaks sammu edasi ja kolm tagasi astuvad on just siin – mingi osa sinust ei usu, et sa võiksid õnnestuda. Ja nii oled sa erinevates suundades lõhki tõmmatud.  Uskumuste süsteemi tundma ja muutmaõppimine ja  on nii kriitilise tähtsusega, et nõuab omaette pühendumist.

Kui kolm sammast on kandvaks tehtud, on unistus sama hästi kui käes. Edasine on ainult tegemise asi- kindlad sammud selges suunas. Saavutamine ja õnnestumine on garanteeritud. Iga väike võit sellel teel järjest võimendab sinu jõudu ja usku endasse, iga järgmine unistus tuleb järjest mängulisemalt.

Järgnevalt teisest sambast lähemalt:

Seitsme meistrisammu strateegia – et elada tugeva ja säravana

Et aega kokku hoida, on mõistlik kasutada selliste inimeste abi, kes oma kompetentsust antud vallas on pikema aja jooksul tõestanud. Üks sellistest inimestest on kindlasti Tony Robbins. Kui tema poolt välja tõõtatud Seitsme Sammu Meistriklassi õigesti mõistad ja rakendad, on positiivne tulemus vältimatu.

Robbinsi elutööks on anda inimesele tagasi usk enda arukusse oma elu sellisel viisil ümber kujundada, et ta saavutaks maksimaalse täitumuse ja rahulolu seisundi.

Esimene samm – mõista ja tunnustada oma maailma

Kõige olulisem kõikidest asjadest on ennast sügavalt tudma õppida ja olla enda vastu täiesti aus – mida ma tegelikult tahan; millised uskumused, hirmud ja ihad mind juhivad, mis mind motiveerib… ehk läbi milliste filtrite ma maailma näen.

Kui elu mingis aspektis inimest ei rahulda, on esimeseks küsimuseks endale: kas ja kuidas on rahuldatud mu elus kuus inimese põhivajadust – vajadus kindluse, armastuse, tunnustuse, uudsuse, arengu ja panustamise järele ( nendest põhjalikult järgmises postituses). Milliseid nendest vajadustest püüan katta ilmselgelt mittetöötavaid, naeruväärseid, destrukiivseid, kummalisi teid pidi – söön shokolaadi, et kompenseerida armastuse ja tunnustuse puudust näiteks. Millised on tähelepanust üldse välja jäänud? Millised kaks vajadust on minu jaoks kõige olulisemad? Kas nad on ka väärilise tähelepanu all… .

Sedasi oma elu ja  isikut läbi põhivajaduste prisma teadvustades hakkad nägema ennast kõrvalt – justkui kolmanda isikuna.

Saades sellise selguse enda osas oled sa juba hakanud liikuma positiivse poole – õnnelikuma elu suunas.

Pööre toimub alati läbi teadlikkuse.