Hatha jooga vahendite hulgas on üks harjutus- Gomukhasana, mis oma totaalse rahustava mõju poolest on eriti armastatud.

Seda pikalt, kümme minutit ja enam hoides vabaneb kehast märkimisväärne kogus jäikust ja pinget, väsimust ja isegi emotsionaalset ärevust.

Kontoritingimustele kohandatuna, et jagu saada füüsilisest tuimusest ja valust kogu õlaliigese piirkonnas, kaelas, ülaseljas ja südame ümbruses piisab kahest minutist korraga.

Kõverda parem käsi küünarnukist ja too pea taha, võta vasaku käega paremast küünarnukist kinni ja venita valu piirinini taha diagonaali. Raviva kooskontraktsiooni efekti saamiseks muuda venitus aktiivseks- hakka parema küünarnukiga vasakule käele vastu töötama, nagu tahaksid seda vabaks tõmmata. Aita ka pea tahapoole surumisega käe venitusele kaasa.

Sule silmad ja hooma tekkiva mõjutuse ulatust ja sügavust, aidates molekulidevaheliste pingete vabanemisele kaasa ühtlase sügava Matreika hingamise ( vt eelmisest postitusest) ja jäägitu õrna keskendumisega. Nii püsides, tekib 90 ja 120 sekundi vahel pea pooles kehas märkimisväärne vabanemine. Kahe minuti pärast lõdvesta asend ja naudi käivitunud noorenemisprotsessi. Korda teise käega.

Palju parem on olla nii  - vabana

Mõnda aega nii end ravides hakkavad vananemisprotsessid ülakehas taanduma, keha muutub nõtkeks ja liigesed hakkavad tänu vabanenud eluenergiale painduma kui ei iia varem. Siis muutub kättesaadavaks juba täisasend- kahe õlaliigese venitus korraga – vasak käsi liigub alt piki selga paremale vastu ja haagib sõrmedest  teise käe sõrmede nagu konksu otsa. Vastusurve saab tekitada siis paremast küünarnukist peale vastu töötades.