Üks põhilisi piirkondi, kuhu allasurutud emotsionaalne ja füüsiline pinge koguneb, on abaluude vahe ja kaelapiirkond. Vaheldumisi pingestades ja venitades seda ala leevendub stress märkimisväärselt kogu kehas.

Marjari – passiivne enesemassaaz kogu keha ulatuses

On üks lihtne võte, mida targalt kasutades saab paari minutiga toolilt tõusmata kogu kehale uue hingamise anda.Täismõju saamiseks tuleb tekitada hingamise, liikumise ja lihaslukkude sünergia.

1.Matreika

Esmalt vii sisse- ja  väljahingamise pikkused teadlikult võrdseks, hingamist mugavuse piires aeglustades. Hingamise süvenemine lõdvestab otsekohe keha, ainuüksi see võte – matreika pranajaama – on tugev stressileevendaja, täites keha jõu ja rahuga,regulaarselt harjutades tugevneb kogu immuunsüsteem.

2. Bandamid

Matreika toimele hakka lisama lihaslukke – väljahingamise alguses tekita alakeha sisemiste lihaste kokkutõmme, millele kohe järgneb kõhulihaste kontraktsioon lülisamba suunas, väljahingamise lõpus pikenda tagant kaela ja too lõug rinnakule lähemale. Nii tekib väljahingamise lõpus keha sees kolm lihaslukku – bandamit, mis noorendavad ja ergastavad kogu organismi. Uuesti sisse hingates lõdvesta need ja luba kehal sirutuda.

3. Asana

Nüüd liida eelnevale veel keha dünaamika – sisse hingates ava rindkere abaluid kokku surudes ja lülisambast taha painutades, välja hingates tõmbu ettepoole kumeraks niipalju kui selg lubab. Jätka seda lainelist edasi-tagasi liikumist koos matreika hingamise ja bandamitega paar minutit. Pärast luba endal pool minutit lihtsalt olla ja maitsta selle mõju.

Kogu keha muutub silmnähtavalt plastilisemaks ja värskemaks, sest harjutus toniseerib kõike – vereringet, närve, südant ja kopsusid, siseorganeid ja soolestikku, isegi aju.