Valu randmes on väga levinud

Igasuguse valu põhjus on liikumatus. Pikaaegsel arvutiga töötamisega kaasnevad varem või hiljem  tuimus ja valud õlgades, randmetes ja käelabas; need probleemid tulevad randmepiirkonna blokeeringust – keha on loodud liikumiseks, kõik, mis voolama peab, peab voolama, kui energia stagneerub, jääb kehvaks verevarustus ja pitsuvad närvid.

Enamus vere-, närvi ja lümfisooni voolavad käelabasse randmepiirkonnas oleva läbipääsutunneli – randmekanali kaudu. See on õõnsus, mille moodustavad kaheksa luud kahes reas nelja luu kaupa ja nende peal olev kõõlus.

See kanal on väga tihti ärritunud, eriti viimase 20 aasta jooksul bürooöötajate käte pikaajalisest sundasendist arvuti klaviatuuril ja hiirel. Esimene hoiatus, millega keha selle tunneli ahenemisest märku annab, on tuimus, järgneb ebamugavus ja üha piinavamaks muutuv valu.

Operatsioon sandistab käe

Arstid ja füsioterapeudid ei oska siin väga aidata, lõpuks jõuad välja kirurgini, kes lõikab läbi kõõluse tunneli peal, muutes selle lohuks ja luues juurde ruumi. Selline operatsioon kaotab küll mõneks ajaks valu, kuid teeb  randme ebastabiilseks. Õmbluse ümber tekivad liidesed, sidekude armistub ja kahe –kolme aasta pärast oled sa kirurgi juures sama valuga tagasi, sest operatsioon ei tegelenud probleemi põhjusega – kehva verevarustusega selles piirkonnas.

Valust vabaks kahe minutiga

Mis tegelikult randme päästab, on kudede süvakihtide verevarustuse vabastamine randmes, käsivarres, õlas ja kaelas. Kuidas seda teha? Siin on kaks võimalust – otsi endale osteopaat või – õpi iseenda osteopaadiks.

Elementaarsel tasandil enda valu põhjustest vabastama õppimine polegi nii keeruline, selleks on vaja omandada mõned lihtsad hatha jooga tehnikad ja teadmised kooskontraktsiooni printsiibist. Aga sellest juba järgmises postituses…